SRB / ENG

Politika privatnosti

(Stranica je u izradi)

Politika privatnosti i upotreba kolačića na sajtu www.geoinova.rs

 

Politika privatnosti

INOVA-geoinformatika d.o.o. Beograd, čiji veb sajt koristite, poštuje pravo na privatnost korisnika naših usluga i garantuje im pravo da odaberu da dele podatke koji se na njih odnose. Usvojenim internim procedurama smo usmereni ka tome da obezbedimo da se lični podaci naših korisnika obrađuju u skladu sa važećim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti ("Sl. glasnik RS", br. 87/2018), kao i drugim važećim a primenjivim zakonskim propisima, u zavisnosti od toga koji podaci se obrađuju., kao i u skladu sa važećim odredbama direktive Evropske unije. Naša Politika privatnosti omogućava Vam da saznate kako obrađujemo lične podatke korisnika naših usluga, u svojstvu korisnika sajtova, a pre svega:

 

1. Ko je Rukovalac Vaših podataka?

INOVA-geoinformatika d.o.o. je isključivi Rukovalac vaših podataka, čiji veb sajt koristite. Šta to znači? INOVA-geoinformatika d.o.o. odlučuje o prikazima i metodama obrade vaših podataka, tj. kako će se Vaši podaci koristiti.

 

2. Kako nas kontaktirati u vezi sa Vašim podacima?

Za obradu Vaših podataka i sprovođenje Vaših prava vezanih za obradu, možete se obratiti putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

 

3. Koje podatke obrađujemo?

INOVA-geoinformatika d.o.o. objedinjuje podatke dostupne na javnim servisima i to:

  • registracione i finansijske kompanijske (u koje ne spadaju Vaši lični podaci) podatke o firmi preuzimamo sa otvorenog APR portala,

INOVA-geoinformatika d.o.o., pored javno dostupnih podataka, obrađuje i podatke koje ne objavlju javno, a beleži u svojim bazama, kao što su:

  • Vaše pristupne parametre (ime i prezime, korisničko ime i lozinku za pristup portalu za tehničku podršku),
  • Vaše podatke koje ste ostavili u nekoj od anketa/ upita na sajtu www.teamcad.rs (ime i prezime, e-mail, broj telefona, naziv firme, stručna sprema, adresa firme, grad, funkcija u firmi, poštanski broj firme).

 

4. U koju svrhu i po kom osnovu obrađujemo podatke?

INOVA-geoinformatika d.o.o. Vaše lične podatke koristi isključivo:

  • za omogućavanje pristupa i korišćenja servisa tehničke podrške;
  • za slanje novosti, dodatnih informacija, promocija, obaveštenja ukoliko je korisnik saglasan sa primanjem e-mail poruka;
  • da kontaktira korisnika preko telefona ili e-mail poruke ukoliko je korisnik popunio Upit za nabavku nekog softvera;
  • da kontaktira korisnika preko telefona ili e-mail poruke ukoliko je korisnik popunio Anketu na početku kursa, u cilju sprovođenja kvalitetne nastave na kursu.

Na osnovu Vašeg dobrovoljnog pristanka za obradu podataka od strane INOVA-geoinformatika d.o.o., Vaše podatke nam takođe ustupate: za numeričko beleženje istorije pregledanja naših veb sajtova, sve uključujući i postavljanje kolačića na Vašem uređaju.

 

5. Koliko dugo obrađujemo podatke?

Vaši podaci će biti obrađivani sve dok postoji legitimni interes za njihovu obradu, odnosno:

  • u slučaju davanja saglasnosti do trenutka opoziva saglasnosti za obradu, ograničenja ili druge radnje kojom se ograničava data saglasnost,
  • u slučaju potrebe da se Vaši podaci koriste za realizaciju ugovora,
  • ako je osnov za obradu podataka naš legitimni interes, i to do podnošenja prigovora ili opoziva saglasnosti,
  • za poreske i računovodstvene svrhe u meri i u roku, koji je u skladu sa drugim važećim propisima,
  • u toku trajanja kursa ili neposredno posle njegovog završetka, u cilju obaveštenja korisnika o kursu.

 

6. Koja su prava naših korisnika u smislu obrade podataka?

U skladu sa odredbama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti ("Sl. glasnik RS", br. 87/2018) i Opšte Uredbe o zaštiti ličnih podataka (Uredbe Evropskog parlamenta i Saveta (EU) 2016/679 koja se primenjuje od 25.05.2018. godine), korisnik ima sledeća prava u odnosu na obradu podataka sa naše strane, uključujući i obradu ličnih:

  • pravo pristupa svojim podacima, uključujući i dobijanje kopije podataka,
  • pravo na zahtevanje ispravke podataka,
  • pravo na brisanje ličnih podataka,
  • pravo ograničavanja obrade podataka,
  • pravo na prigovor,
  • pravo na prenosivost podataka,
  • pravo na opoziv pristanka u bilo koje vreme, s tim što opoziv pristanka ne utiče na dopuštenost obrade na osnovu pristanka pre opoziva,
  • pravo na podnošenje pritužbe Povereniku,
  • pravo na informaciju o tome da li preduzeće INOVA-geoinformatika d.o.o. obrađuje Vaše podatke o ličnosti,
  • informacije o svrsi obrade, o vrstama podataka koje se obrađuju, o primaocu ili vrstama primalaca kojima su podaci o ličnosti otkriveni ili će im biti otkriveni, a posebno primaocima u drugim državama ili međunarodnim organizacijama, o predviđenom roku čuvanja podataka o ličnosti, ili ako to nije moguće, o kriterijumima za određivanje tog roka.

 

Ako se Vaši podaci obrađuju na osnovu saglasnosti, imate pravo da opozovete Vašu prethodno datu saglasnost. Opoziv saglasnosti ne utiče na zakonitost obrade koja je izvršena na osnovu saglasnosti pre Vašeg opoziva.

Ako se Vaši podaci obrađuju na osnovu saglasnosti ili u svrhu ugovora (potrebnog za pružanje usluge), imate pravo na prenos ličnih podataka.

U cilju ostvarivanja Vaših gore navedenih prava, možete nam se sa obrazloženim zahtevom obratiti na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

 

7. Sa kim delimo podatke?

Naglašavamo da se Vaši podaci u ovom trenutku ne dele sa trećim licima i zadržavamo obavezu da obavestimo korisnike o tome, ukoliko dođe do promene naše poslovne politike.

Samo u tom slučaju, Vaši podaci bi mogli biti preneti našim pouzdanim partnerima koji obrađuju lične podatke u naše ime, uključujući provajdere IT, kao i druge naše pouzdane partnere. U slučaju prenosa podataka, mi ćemo zahtevati da naši pouzdani partneri čuvaju tajnost i bezbednost podataka kao i da sprovedu odgovarajuće mere kako bi se obezbedila zaštita podataka o ličnosti.

Takođe, u tom slučaju Vaši podaci bi mogli biti prosleđeni i drugim privrednim subjektima koji su ovlašćeni za obradu podataka na osnovu važećih zakona Republike Srbije.

 

Politika upotrebe kolačića (cookies) za internet sajtove

 

Ova stranica objašnjava i upotrebu kolačića (cookies) na ovom sajtu (www.geoinova.rs). Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Ako ste preusmereni na druge stranice preko linkova na našim stranicama, molimo Vas da se informišete o odgovarajućem rukovanju vašim podacima.

Kolačići su male količine podataka koje se čuvaju na Vašem računaru ili mobilnom uređaju prilikom posete nekom internet sajtu. To omogućava sajtu koji pregledate da zapamti stvari o Vama, kao što su Vaša podešavanja koja ste postavili na sajtu i istoriju pregleda stranica ili da zapamti Vašu prijavu.

Direktiva Evropske unije 2009/136/EZ dopušta skladištenje kolačića na Vašem uređaju ukoliko su oni neophodni za funkcionisanje ovog sajta, dok je za sve druge kolačiće neophodna Vaša saglasnost.

Na internet sajtu www.geoinova.rs mogu se koristiti i kolačići koji nisu neophodni za njihovo funkcionisanje. Takve kolačiće ne koristimo za praćenje ponašanja pojedinačnih korisnika niti njihovu identifikaciju već za sticanje korisnih saznanja o načinu korišćenja internet sajta tako da ga možemo dalje unapređivati za naše korisnike. Bez uvida koji stičemo putem sistema koji koriste kolačiće ne bismo mogli da Vam pružamo ove usluge.

Kolačići ne sadrže Vaše lične podatke i ne mogu se koristiti za identifikaciju pojedinačnih korisnika, sem ukoliko ne date Vašu izričitu saglasnost ili ako je to neophodno da biste mogli da koristite željenu uslugu.

Kolačići mogu biti uskladišteni na Vašem uređaju na kratak period (npr. neki su uskladišteni samo dok je veb pretraživač otvoren) ili na duži period, čak i godinama. Kolačići koji nisu uskladišteni od strane ovog sajta nisu nam dostupni.

 

Naša upotreba kolačića

Kada posetite našu internet stranicu, prvo se čuvaju sledeći podaci: vaša IP adresa (isključivo za zaštitu naših sistema), udaljeni host, prenosi podataka, stranica za upućivanje, kao i datum i vreme. Pored toga, čuvaćemo korisničko sredstvo, pregledač i operativni sistem, u cilju optimizacije.
Obrada se vrši isključivo za zaštitu naših sistema (izbegavanje zloupotreba), za potrebe statističke analize i za optimizaciju naših usluga i internet stranice.

Praćenje statistike nam omogućava da saznamo kako posetioci koriste ovaj sajt radi njegovog unapređenja. Za praćenje statistike možemo koristiti i servise poput Google Analytics. U tom slučaju Google na Vaš računar postavlja tzv. kolačić trećeg lica (third-party cookie). Takav kolačić postavlja se i kada koristimo Google mape ili OpenStreet mape. Skladištenje i upravljanje svim podacima koji se prikupljaju putem ovih kolačića vrši kompanija INOVA-geoinformatika d.o.o.

Ako koristite delove sajta za čiji pristup vam je potrebna registracija, u tu svrhu na Vaš računar postavljamo kolačić za autentifikaciju. Ovo Vam omogućava odlazak i povratak na te delove sajta bez ponovne autentifikacije.

 

Kolačići trećih lica

Ostali kolačići trećih lica za stvari kao što su Facebook, Twitter, Google Plus ili LinkedIn deljenje uglavnom će biti postavljeni od strane trećih lica nezavisno, tako da ovaj sajt nema mogućnost za čitanje ili pisanje istih.

Članci na našoj internet stranici mogu uključivati ugrađeni sadržaj (npr. video zapise, fotografije, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih internet stranica se ponaša na isti način kao i da je posetilac posetio drugu internet lokaciju.

Ove internet stranice mogu prikupljati podatke o Vama, koristiti kolačiće, ugrađivati dodatna praćenja treće strane i nadgledati svoju interakciju sa tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje interakcije sa ugrađenim sadržajem ako imate nalog i prijavljeni ste na toj internet lokaciji.

 

Uklanjanje/Onemogućavanje kolačića

Kada aktivno koristite naš sajt, vi pristajete na korišćenje kolačića ako nastavite da pretražujete sajt nakon što je prikazan baner kolačića.
Kada koristite naš sajt, ostavljena Vam je mogućnost da prihvatite ili odbijete upotrebu kolačića. Šta god da odlučite ostavljena Vam je i mogućnost da naknadno promenite svoju odluku.

Pored toga, kolačiće možete kontrolisati i podešavati u Vašem veb pretraživaču (blokirati ili ograničiti prijem kolačića ili ih izbisati). U daljem tekstu se nalazi spisak uputstava o tome kako to učiniti u nekim od najpopularnijih veb pretraživača:

Internet Explorer

Firefox

Chrome

Safari

Opera

 

Srbija

Adresa: Jurija Gagarina 36 D 
11070 Novi Beograd
Telefon: +381 (0)11 745 58 14
Fax: +381 (0)11 228 95 76
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.geoinova.rs

Bosna i Hercegovina

Adresa: Ranka Šipke 14
78000 Banja Luka
Telefon: +387 (0)51 226-130
Fax: +387 (0)51 226-131
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.geoinova.com

Slovenija

Adresa: Vojkova cesta 63
1000 Ljubljana
Republika Slovenija
Telefon: +386 (0)41 667-666
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.geoinova.si